יום שבת, 16 במרץ 2013

מרק עוף אמיתי של אסם


מרק עוף אמיתי של אסם 

מהם הרכיבים של מרק העוף האמיתי של חברת אסם? 



אריזה של מרק עוף אמיתי של אוסם
אריזה של מרק עוף אמיתי של אסם
הרכיבים של מרק העוף האמיתי של אוסם
הרכיבים של מרק העוף האמיתי של אסם






רכיבים

מלח:


מלח הבישול הוא מוצק גבישי המורכב מאניונים של כלור וקטיונים של נתרן המסודרים בסריג יוני: אריזה קובית צפופה (cubic close packed - ccp) - כל יון מוקף ב-6 יונים במטען מנוגד (קואורדינציה אוקטאדרית)
מקור: ויקיפדיה
חזרה לרשימת הרכיבים

סוכר:


סוכר הוא שם כולל לקבוצה של פחמימות אכילות בעלות טעם מתוק אופייני, ומבנה גבישי (סוכר פשוט, דו-סוכר), וכן שמו הרווח של הדו-סוכר סוכרוז. נהוג לקרוא בשם "סוכר" גם לחד-סוכרים ולדו-סוכרים מתוקים נוספים. גלוקוז (סוכר ענבים), פרוקטוז (סוכר פירות) ולקטוז (סוכר החלב).
בסוכר נעשה שימוש רב הן בתעשיית המזון והן בתעשיית המשקאות, והוא מהווה מרכיב עיקרי בממתקים ובמשקאות קלים. תזונה עתירת סוכרים המוספים למזון נקשרה לבעיות בריאותיות שונות כגון סוכרת והשמנת יתר.
מקור: ויקיפדיה
חזרה לרשימת הרכיבים

עמילנים:


עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז. עמילן הוא צורת אגירת סוכר זמין בצמח לצורך הפקת אנרגיה כימית. בני אדם מסוגלים לעכל עמילן והוא משמש כמקור אנרגיה עיקרי למרבית אוכלוסיית העולם. העמילן שאוכלים בני האדם נמצא בעיקר בדגנים ובשורשים אכילים.
מלבד היותו מקור אנרגיה, עמילן, ובמיוחד עמילן תירס, משמשים בבישול להעלאת סמיכות רטבים. בתעשייה עמילן משמש, בין השאר, לייצור דבקים, נייר וטקסטיל. העמילן הוא גם חומר תשמורת.
גלוקוז היא מולקולה הידרופילית מסיסה בקלות במים, אך עמילן, אף שהוא בנוי מיחידות גלוקוז, איננו מתמוסס בקלות במים כמו הגלוקוז.
מקור: ויקיפדיה
חזרה לרשימת הרכיבים

מוסודיום גלוטומט:


מונוסודיום גלוטמט (Monosodium glutamate, בקיצור: MSG) הוא מלח נתרן של חומצה גלוטמית, והוא כיום משפר הטעם הנפוץ ביותר בעולם. נוכחותו יוצרת את הטעם הנקרא אומאמי. ברשימת המרכיבים המופיעה על־גבי מזונות מצוין MSG לעתים קרובות כ־E 621.
חומר זה מוסף לעתים למזונות מעובדים ובייחוד אבקות, שימורים ורטבים, במידה שקיים צורך לחזק ולרכז את טעמם.
החומר התגלה ונרשם עליו פטנט ב-1909 על ידי חברת Ajinomoto מיפן. בצורתו הטהורה החומר הוא מוצק גבישי לבן; כאשר הוא מומס במים (או ברוק) הוא מתפרק במהירות לקטיון נתרן ואניון גלוטמט.
מקור:ויקיפדיה

E635 :

Disodium 5'-ribonucleotides, מספר E E635, הוא משפר טעם שהוא סינרגיסטי עם לגלוטאמטים ביצירת הטעם של אמאמי. זוהי תערובת של disodium inosinate (IMP) וdisodium guanylate (GMP) והוא ממשמש לעתים קרובות בו אוכל כבר מכיל לגלוטאמטים טבעי (כמו בתמצית בשר) או הוסיף מונוסודיום גלוטמט (MSG). הוא משמש בעיקר באטריות בטעמים, חטיפים, צ'יפס, קרקרים, רטבים ומזון מהיר. הוא מיוצר על ידי שילוב של מלחי נתרן של החומצה הטבעית תרכובות guanylic (E626) וחומצת inosinic (E630).

Guanylates וinosinates מיוצרים בדרך כלל מבשר, אבל בחלקו גם מדגים. וכך הם אינם מתאימים לטבעונים וצמחונים.

תערובת של 98% ומונוסודיום גלוטמט 2% E635 יש ארבעה פעמים את הכח של שיפור טעם מונוסודיום גלוטמט (MSG) בלבד.
מקור:ויקיפדיה
חזרה לרשימת הרכיבים

  אבקת בשר ושומן עוף


 שמנים מהצומח:


שמנים צמחיים הינם נוזלים שאינם מסיסים במים, המופקים מן הצומח.
השמנים הצמחיים משמשים בעיקר לטיגון, תיבול, בישול ומאכל.
דוגמאות לשמנים הצמחיים הפופולריים: שמן סויה, שמן קנולה, שמן זית, שמן חמניות, שמן שומשום ושמן תירס.
מקור foodsdictionary.co.il
חזרה לרשימת הרכיבים

 ירקות מיובשים (בצל, סלרי, פטרוזיליה)


 חומרי טעם וריח:

חומרי טעם וריח הם חומרים המוספים למזון במטרה לשנות או לשפר את טעמו או את ריחו של המזון או המשקה. קיימים תוספים רבים שמקורם סינתטי. תהליך הייצור שלהם מתחיל במחקר כימי שמטרתו לבודד רכיבים חיוניים של הטעם המובהק מתוך רכיבים טבעיים. בשלב הבא מנסים לדמות את הטעם בעזרת חומרים סינתטיים.
מצדדי השימוש בחומרי טעם וריח סינתטיים טוענים שלחומרים סינתטיים יש לרוב כושר עמידות והם פחות פגיעים לשינויי טמפרטורה ושינויים אחרים. הם קלים להשגה, זולים יותר ויציבים יותר בצבעם ובהרכבם. המתנגדים לשימוש בהם טוענים שהשפעתם על הגוף אינה טובה וחלק מהם מסוכנים לבריאות.
מקור:ויקיפדיה
חזרה לרשימת הרכיבים

 תבלינים:


תבלין הוא חומר המוסף למזון לשם שיפור טעמו, בדרך כלל בכמויות קטנות יחסית לשאר מרכיבי המנה של המזון. התבלינים מיוצרים בדרך כלל מצמחי תבלין. התבלינים יכולים להיות מופקים מפרי, זרע, שורש או קליפה של צמח. צמחים המשמשים כתבלין בצורתם הטבעית קרויים עשבי תיבול. יש גם תבלינים המיוצרים באופן מלאכותי - אלה קרויים חומרי טעם וריח.
מקור:ויקיפדיה
חזרה לרשימת הרכיבים



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה